>/#About/Contact
26 januari 2015

Contact
Louis van der Linden / Frankenlaan 131 / 5037 KG Tilburg Nederland / linli@home.nl

Werk
>://#Werk: schilderijen, tekeningen en fotografie >
Geïnteresseerd? Een werkstuk kopen, huren (huurcontract.pdf) of voor werk in opdracht . . . neem gerust contact op!
>://#Works: paintings, drawings, photography >
Interested? The way to purchase: mail for an available painting, drawing or photo(-print/poster) and mail will be returned to confirm or it’s available, also exchanging specifications, etc.

Werken
Het beeldend bezig zijn (maken en kijken) is de rode draad in mijn leven. Als kind actief en als talentvol aangemerkt, als puber ingedut, op de academie opgebloeid en daarna aan het werk als tekenleraar en docent kunst- en cultuurgeschiedenis. Veertien jaar later, een tweede studie aan een Academie, nu visuele communicatie. Opnieuw ging ik voornamelijk als docent (nu in de ontwerpvakken), naast online-strateeg en ontwerper, aan de slag.

Na het afsluiten van de beroepsactiviteiten (maart 2014) heeft het beeldend werken als autonome activiteit deze plaats als vanzelfsprekend en volledig overgenomen.

Met fotograferen is gestart op de Academie. Het werk(en) is zowel ondersteunend als zelfstandig. In de loop van de tijd zijn de 6×6, kleinbeeld en doka ingeruild voor digitaal, de computer en prints. Naast het aanvankelijk vanzelfsprekende zwart/wit is ook kleur nu van betekenis. Ook vervangt het (digitaal) fotograferen het schetsen en-plein-air (tekenen en aquarelleren); de digitale foto’s als een modern schetsboek.

De schilderijen en tekeningen zijn niet ‘wereldbestormend’, het gaat niet over (maatschappelijke) misstanden met standvastigheid gespot en vastgelegd, het zijn eerder persoonlijke verkenningen in onderwerpen en materiaal. Het werk was/is altijd figuratief, met in het recente(re) werk het landschap als bron van inspiratie en plezier. Het kijken naar, beleven en vastleggen van een concreet landschap – van aan zee tot bossen, vennen en duinlandschap, van strandopgangen tot oude olijfboomgaarden Regiona Puglia – vormen de aanleiding en het uitgangspunt voor werk, een schilderij. Je ziet, ervaart een plek als speciaal en dan begint het proces, waarbij de ervaring op de plek, de herinnering aan en de vastgelegde beelden steeds een rol spelen en de voorstelling en het schilderen wisselend om voorrang strijden, met elkaar ‘in gesprek zijn’.

CV

Opleiding
Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam (nu: Willem de Kooning Academie HR), Visuele Communicatie, 1989 / Academie voor Beeldende Vorming, opleiding tot tekenleraar, Tilburg, Akte van bekwaamheid A en B, 1970 en 1972.

Werk/beroep, in dienstverband en opdracht
2014-03-01 (gepensioneerd/retired ABP) – 1972: docent (Willem de Kooning Academie HR, Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg, Pabo, Opl. school voor kleuterleidsters, Pedagogische Academie) / 2014 – 1991: design (graphic, interactie, web), research & development en online-strategieën, en projecten, allen voor/aan de Willem de Kooning Academie HR. / 2001 – 1989: ZZP-er (|l|i|v| Grafisch ontwerp & Intermedia Design).